Як вибрати глазур для прикраси торта
Торти, пряники, тістечка, капкейкі, кекси, макаруни – любителі солодкого знають в цьому толк. Уподобання різні, а вимоги однакові: смачно, красиво, якісно. Світ кондитерського мистецтва різноманітний, рецептів величезна кількість. Часто ласощі покривають глазур’ю, що додає оригінальність зовнішнього вигляду і покращує смак виробу.
Фото: Pinterest
Що відомо про шоколадну глазур
Кондитерська глазур грає важливу роль в приготуванні солодких страв. Частування мають виражений цікавий смак завдяки вигляду глазурі. Вона відрізняється якісними характеристиками. Компоненти – цукор, какао-масло, рослинні жири, харчові добавки (поліпшення смаку). Cupcake studio створили близько 1000 десертів. Щоб визначитися в різноманітті смаків, пропонуємо ознайомитися з видами глазурі.
- Шоколадна глазур на торт святковий відрізняється менш вираженим смаком, ніж шоколад. Відрізняється кількістю какао-масла. Як замінник використовують лауринові (м’якоть з кокосових горіхів) і нелауринові жири (пальмова олія). Останні не сумісні з какао-маслом – на випічці можливий білий наліт. Пальмова, соєва та бавовняне олія (нелауринові жири) покращує смакові якості.
- Класична чорна з переважанням порошку какао.
Фото: Pinterest
- Молочна (м’яка і ніжна) – какао плюс молоко.
- Біла глазур на торт – від 10% какао-продуктів і не менше 15% молока (смак залежить від його жирності).
торт з глазур’ю фото
Залежно від мети застосування поливання готують різної консистенції. Для печеного тіста (торти, паски) готують еластичну, щоб приставала до випічки. Для малювання ажура – рідку, для об’ємних візерунків – середню. Поліпшать смак ванілін, цедра цитрусових, кориця. Посилити аромат можна, додавши алкогольні напої. Глазур’ю можна полити виріб, написати що-небудь, зробити нехитрі патьоки по краях торта, використовувати для заливки ягід. Також насичена шоколадна заливка з кавово-лікерною ноткою Ferrero Rocher допоможе в приготуванні хрусткого десерту.
Міняємо зовнішній вигляд глазур’ю
Кольорова глазур з’явилася 200 років тому з увареного цукру з сиропом, для кольору додавали соки ягід і фруктів. Згодом барвники зробили солодку масу незамінною в кондитерській справі. Різноманітність прикрас допомагає кулінарам не стримувати уяву, відкриває простір для творчості. За зовнішнім виглядом солодке покриття буває:
- дзеркальне (глянсове) – в складі желатин, білий шоколад, згущене молоко, цукор, глянсове покриття використовується в муссових десертах;
- нейтральне – пектин, цукор, вода, глюкоза з додаванням барвника або кандурин, виступає основою для кольорової глазурі;
- кольорове (з харчовими барвниками) – відрізняється різноманіттям смаків в залежності від добавок;
- королівське використовується для прикраси складного декору.
Принадність десертів Cupcake studio в неповторному смаку і оригінальному вигляді. Ми використовуємо виключно якісні продукти. Наша робота, не просто бізнес – це головна справа життя.