info@cupcake.com.ua

(067) 114 21 34

Залишити заявку

Пісний торт – дотримуємося пост не відмовляючись від солодкого

Всього календар нараховує до 200 днів в році, коли слід постити. Різдвяний піст триває 40 днів, Великодній – 48, Петров – від 8 до 42, Успенський – два тижні. В цей час накладаються обмеження на їжу. Не можна їсти м’ясні та молочні страви, яйця птахів, в окремих випадках рибу. Під заборону потрапляють і солодощі. Рідко які торти і тістечка не містять заборонені інгредієнти. Але що робити, якщо дуже хочеться солодкого або намічається важливе свято? Тоді варто приготувати або замовити пісний десерт. Його склад буде не таким різноманітним і може злегка незвичним, але смак вийде яскравим, насиченим.

Постный торт

Які продукти не можна класти в пісну випічку?

Уважно вивчіть рецепт, за яким плануєте піч.

У ньому не повинно бути таких інгредієнтів:

  • Яйця,
  • Молоко (звичайне, згущене, сухе),
  • Вершки,
  • Сметана,
  • Вершкове масло,
  • Вершковий сир (“Філадельфія”, “Маскарпоне”, рикотта),
  • Сир,
  • Шоколад, що містить молочні продукти,
  • Желатин.

Шукайте спеціальні рецептури, які призначені для приготування в пост. Так ви точно не помилитеся.

Як роблять пісні десерти?

Пісні солодощі, як правило, не містять класичних бісквітів, пісочного тіста, ганаша, крем-чиз, шоколаду та багато чого іншого, що так люблять ласуни. З чого ж тоді готують такі торти, якщо в них немає найзвичніших і смачних складових? У рецептах використовують такі інгредієнти.

Рослинне молоко. Як правило, в тісто і пісний крем для торта замість звичайного кладуть кокосове молоко.

Розпушувач. Повітряні бісквіти виходять багато в чому завдяки міцно збитим білкам і жовтків. Досягти такої пористості в пісному тесті допомагає звичайний розпушувач. На крайній випадок беруть соду, яка також підходить для заміни меренги.

Соняшникова олія. Цей жир використовують замість вершкового масла під час замісу тіста, для пом’якшення коржів, отримання соковитого м’якуша.

Какао і пісний шоколад. Шоколадні торти і печива роблять на основі якісного какао-порошку (краще алкалізований, у нього більш виражений смак) і гіркого безмолочного шоколаду.

Соки. Приємний смак тісту надають за допомогою фруктових соків. Їх також кладуть в крем разом з манкою або желирующими продуктами. Найчастіше в рецептах вказують апельсиновий нектар.

Рослинні загусники. Оскільки желатин – це продукт тваринного походження, вживати його в піст не можна. Замінити в желе або начинках можуть агар-агар, пектин, кукурудзяний крохмаль.

Начинки для солодощів. В піст не можна їсти більшість кремів, до яких ми звикли. Збиті вершки, ганаш, крем-чіз, класичні масляні і заварні креми – під забороною. Замість них використовують начинки з фруктів, сухофруктів, горіхів, кокосової стружки. Натомість звичайних можна брати рослинні вершки. Пісний шоколадний крем роблять на какао, манки, соняшниковій олії і гіркому шоколаді.

Які відомі десерти можна зробити пісними?

Дотримуючись вимог християнських традицій, можна спекти торт на піст:

  • Морквяний,
  • Шоколадний,
  • Бананово-шоколадний,
  • Медовий,
  • Манний,
  • Муссовий без випічки на агар-агарі,
  • Горіховий чізкейк з ягодами,
  • Наполеон на кокосовому молоці.

Коли почнете розбиратися і шукати рецепти, побачите, що варіантів насправді більше, ніж здається спочатку.

Як прикрасити пісний торт?

Десерт можна зробити святковим за допомогою такого декору:

  • Фігурки з мастики,
  • Цукрові квіти,
  • Льодяники з ізомальту,
  • Картонні топпери,
  • Пісні пряники,
  • Крихти з коржів, горіхів, кокоса.

Декорувати поверхню кремом або обтягнути мастикою – складніше, особливо, якщо намагатися зробити це самостійно.

Коментарі закриті.

НЕ МОЖЕТЕ ЗНАЙТИ ВІДПОВІДЬ НА СВОЄ ЗАПИТАННЯ?
ПРОСТО НАПИШІТЬ СВОЇ КОНТАКТИ І МИ НАДАМО ВАМ ПРОФЕСІЙНУ КОНСУЛЬТАЦІЮ

ФОРМА ЗАМОВЛЕННЯ

ЗАЛИШИТИ ЗАЯВКУ