info@cupcake.com.ua

(044) 360 19 22

(067) 114 21 34

Залишити заявку Залишити заявку

Три знамениті на весь світ українські солодощі

Торт відкритий "Полунична насолода" - 600 грн./кг.

Кожна країна має свої, так звані титульні страви, якими пишається і які стають її кулінарної візиткою в світі. І Україна, звичайно ж, не виняток. Про борщ, галушки і вареники вже можна складати окремі фоліанти, але а як же солодке! Невже на українських столах тільки запозичені десерти?

Ну звичайно ж нічого подібного! Українські солодощі вже давно завоювали світ своїм вишуканим смаком і рецептурою. Їх знають і люблять у всьому світі і ми розповімо про них трохи більше. Почнемо з самого простого.

 

Цукерки “Корівка”

“Корівка” – одна з найулюбленіших цукерок нашого дитинства, адже в ній поєднується все найсмачніше – основа-іриска і начинка-помадка з топленим молоком. Але чому корівка – українське ласощі? Адже навіть у Вікіпедії написано, що виробляється вона почала в Польщі.

А історія така: заповзятливий молодий чоловік Фелікс Поморський з міста Познань все думав як би йому заробити свій перший і далеко не останній мільйон. У якийсь момент йому на розум прийшов рецепт смачних цукерок його дідуся, від яких були в захваті всі діти і дорослі в окрузі. Приморський подсуетился і вже дуже скоро налагодив виробництво солодощі в промислових масштабах.

Секрет же був в тому що дідусь Приморського народився і все життя прожив не де інакше, як в Житомирі. І рецепт “Корівки” родом саме звідти. Не дарма після того, як випуск цукерок налагодили по всьому колишньому Союзу, українська “Корівка” була визнана найсмачнішою і якісною. Зараз улюблену солодкість можна з легкістю знайти в європейських і навіть деяких азіатських прилавках магазинів.

 

“Київ вечірній”

Якщо вже почали про цукерки, то про цукерки і продовжимо. “Київ вечірній” – справжнісінька українська кондитерська класика. Це універсальний подарунок і взагалі цукерки на всі випадки життя.

Навіть з’явилися вони досить грандіозно. Ві пустили їх на честь святкування 1500-річчя Києва і серед простуватих цукерок того часу виглядали вони просто по-княжому – шикарна упаковка з панорамою вечірнього міста, насичений смак і звичайно ж незмінний горішок-фундук. Новий виріб дуже оцінили і незабаром воно увійшло в плеяду беззмінних символів української столиці.

Цікаво, що склад цукерок за весь час їх існування жодного разу не змінювався. Невеликі коригування були тільки в дизайні коробки, але це як і 29 років тому – вечірній Хрещатик з сяючими вогнями столиці. До речі під час подій Майдану випустили лімітовану серію упаковок із зображенням революційного Хрещатика.

Наші знамениті цукерки не мають аналогів ні в Україні, ні за кордоном. Сьогодні географія експорту “Києва вечірнього” – понад 50 країн світу.

 

“Київський торт”

Ні, ми про нього не забули. Забути про “Київському торті” – це як замах на святе. Адже кругленька коробочка з каштанами побувала мало не в усіх країнах світу. Це безумовно хіт продажів “на подарунок родичам” з “закордону” і улюблений торт, який замовляють на свята.

Рецепт “Київського торта” абсолютно секрет, практично як національна таємниця. Працівник корпорації Roshen (колись фабрики імені Карла Маркса), якій належить авторське право на цей кулінарний шедевр, навіть підписують зобов’язання про нерозголошення, так все серйозно. Чи не здали свого часу таємні знання навіть Брежнєву. П’ятикілограмовий київський торт піднесли йому на 70 річчя представники тодішньої УРСР. Генсек був в захваті і вимагав передати рецептуру своїм кухарям, але тут українські кондитери залишилися непохитні.

Також на фабриці активно спростовують легенду про безладних робітників, які не поставили збиту білкову масу в морозилку, створивши таким чином легендарний хрусткий корж. Справа була в 1956, а творіння запатентували в 1965 Рецептура з роками трохи коректувалася, але фантастічекій смак залишався незмінним.

До слова, якщо ви думаєте, що Україна пасе задніх у виробництві кондитерських виробів – ви дуже ошиваетесь. Нещодавно з’явилася експертна інформація про те що країни Європи закупили майже 13 тонн печива з наших заводів. Найбільш затятими фанатами вітчизняних смачних виявилися Англія, Румунія і Латвія. Чуть-чуть менше дісталося Польщі, Германие і Литві – 12, 294 тонн солодощів. Але найбільшими любителями українського печива виявилися жителі Угорщини – цілих 748 тонн.

Коментарі закриті.

(044) 360 19 22  (067) 114 21 34

Підпишись на розсилку Cupcake Studio

НЕ МОЖЕТЕ ЗНАЙТИ ВІДПОВІДЬ НА СВОЄ ЗАПИТАННЯ?
ПРОСТО НАПИШІТЬ СВОЇ КОНТАКТИ І МИ НАДАМО ВАМ ПРОФЕСІЙНУ КОНСУЛЬТАЦІЮ

ФОРМА ЗАМОВЛЕННЯ

ЗАЛИШИТИ ЗАЯВКУ