info@cupcake.com.ua

(067) 114 21 34

Залишити заявку

Хто придумав капкейки?

4
Капкейки – це маленькі кекси, які випікають в спеціальних формочках в духовий печі. Ласощі обов’язково прикрашають шапочкою з пишного крему. У наш час виготовлення подібних десертів вважається хорошим видом бізнесу. Люди займаються створенням та продажем капкейків, отримуючи за це великі гроші.

Перші десерти, які були схожі на капкейки, з’явилися в стародавні часи. Ще в 17-му столітті почали готувати невеликі кекси, прикрашені повітряним кремом. Фахівці стверджують, що такі десерти вперше з’явилися на території Європи або Америки.

Створювати ласощі почали завдяки тому, що в цей період з’явилися печі і посуд, в якій можна було випікати десерти. У деяких країнах були створені формочки з харчових матеріалів, які підходили для створення кулінарних шедеврів.

Але як же звали людину, яка придумала таке оригінальне і смачне ласощі? На жаль, це до сих пір невідомо. Однак можна простежити, як з’являлися десерти, схожі на капкейки.

Як раніше готували капкейкі?

Раніше спеціальних формочок для випікання подібних десертів не існувало. Саме тому ласощі готували в звичайних горщиках, виконаних з кераміки. Вони називалися «ramekins».

У деяких країнах десерти запікали в чашках з кераміки. Вони стрімко стали популярними, тому пекарі вирішили розробити формулу, яка дозволила б приготувати ідеальний капкейк. Звучала вона надзвичайно просто – «раз, два, три, чотири». Дані цифри відповідають кількості інгредієнтів, які входили до складу ласощів. А якщо більш конкретно, так це чашка масла (вершкового), дві чашки цукру, три чашки борошна і 4 курячих яйця.

Як з’являлося назва

Десерт назвали капкейк в 1882 році. Таку назву застосувала відома Еліза Леслі, яка описувала рецепт приготування ласощів. Кекси так і залишилися капкейк.

Таке слово, як «капкейк», використовувалося тільки в Америці. На території Великобританії смачну випічку називали «Fairy Cakes». Однак не тільки найменування відрізняло дані десерти один від одного. В Америці капкейкі покривали товстим шаром крему, а сам бісквіт був ніжним і пористим. У Великобританії, навпаки, шар крему був мінімальним.

У наш час багато наречених відмовляються від багатоповерхових розкішних тортів. Вони вважають за краще пригощати гостей невеликими весільними капкейк, які можна замовити у кращих кондитерів. Милі і витончені ласощі підкреслюють особливу атмосферу на торжестві. Так само корпоративне печиво дуже доречно на вашому святі всередині фірми.

Рецепт приготування капкейк

Дуже смачні кекси можна приготувати в домашніх умовах. Для цього потрібно взяти:

  • вершкове масло – 400 г;
  • цукор – 600 г;
  • борошно – 800 г;
  • молоко – 480 мл;
  • яйця – 4 штуки;
  • сіль – на ваш смак;
  • розпушувач – 4 чайні ложки.

Спосіб приготування:

  • збийте вершкове масло, поступово додаючи цукор. Він повинен повністю розчинитися;
  • додайте яйця і посоліть інгредієнти. Знову все ретельно збийте до отримання однорідної маси;
  • перемішайте просіяне борошно з розпушувачем. Додайте інгредієнти до інших продуктів. Введіть молоко, не перестаючи все помішувати;
  • розмішайте тісто так, щоб вийшла однорідна маса без грудочок;
  • вкладіть в формочки для приготування кексів склянки з паперу. Їх потрібно наповнити тестом приблизно наполовину;
  • поставте заготовки в духову піч, розігріту до 175 градусів. Випікайте капкейкі протягом півгодини.

Десерт подайте на стіл, прикрасивши його шапочкою з крему і свіжими ягодами. Таке частування обов’язково оцінять ваші близькі люди!

Коментарі закриті.

НЕ МОЖЕТЕ ЗНАЙТИ ВІДПОВІДЬ НА СВОЄ ЗАПИТАННЯ?
ПРОСТО НАПИШІТЬ СВОЇ КОНТАКТИ І МИ НАДАМО ВАМ ПРОФЕСІЙНУ КОНСУЛЬТАЦІЮ

ФОРМА ЗАМОВЛЕННЯ

ЗАЛИШИТИ ЗАЯВКУ